Marine op de Vrijdagsmarkt

ik kom terug van mijn 1 mei bezoek bij mijn moeder . Met een paar meiklokjes , van onder een alleen door mij bekende – in ieder geval beplukte – haag ergens in Sint-Martens-Latem- die een  glimlach op mijn moeders’ gezicht hebben getoverd  . Ze weet niet  dat het 1 mei is , ze weet niet waarom die helikopter al heel de voormiddag boven haar hoofd zit te toeren . 1 Mei , de stoet , zeg ik haar . Ah ja , ze moeten ze in de gaten houden , ces chenapans , zegt ze . S’il y en a qui s’échappe … schitterend , de Ronde van Vlaanderen van het ABVV . Of misschien Gand-Paris-Gand  . Dat is de koers die vandaag in haar gedachten gereden wordt . Het Vrijdagsmarktsocialisme van Anseele tot aan de Place de la République ? Vraag ik me af . Wat zou Macron vandaag op 1 mei sur la Place zitten te verkondigen ? De  rechtse link(s)aard , die met zijn hybride middenvuist uithaalt tegen de twee rechtervuisten van Marine ? Crochet de droite , crochet de gauche et Knocke-Aout . Gelijk dat ze in ’t Zoute zeggen . Les coups bas . Tous le meme combat .

Ego’s . De eerbaarste vakbondsafgevaardigde die nu op de Vrijdagsmarkt zijn 38ste    38-uren pint aan het drinken is , denkt eerst aan zichzelf . Zoals de pur-sang politieker . Drinkt het onpuur bloed van zijn tegenstander om zich ermee te laven . En eens hij dan “binnen” is , denkt hij dan ook nog aan de vriendjes die zijn leugens niet hebben tegengesproken . Bloedbroeders .

Het is één mei . Mijn moeder weet niet waarom die helikopter boven haar hoofd blijft vliegen . Ze zegt  : het zal wel zijn om ons te beschermen . Ik bevestig .

Marine , Dewinter  . Ze zijn nog niet “binnen”  , maar zijn overal dreigend aanwezig .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s